Algwerende producten

Prachtige natuurlijke materialen, zoals natuursteen en exotisch hout, hebben behoefte aan bescherming tegen natuurlijke en vooral menselijke aantasting – denk aan zure regen en vervuiling door uitlaatgassen. Deze mooie materialen worden meestal onbehandeld verkocht maar een jarenlange weersbelasting maken het oppervlak vuil, groen en vlekkerig. Onze oplossing is een natuurlijke hydrofuge op basis van natuurlijke wassen, vos-vrij en niet filmvormend. Het behandelde oppervlak blijft zijn natuurlijk uitzicht en uitstraling behouden maar wordt waterafstotend, vuilwerend en onderhoudsvriendelijk. Alle beschermingsmiddelen zijn gericht op de combinatie van esthetiek, natuur en algenbescherming en zijn gebaseerd op een eeuwenoude traditie uit Scandinavië waardoor het onderhoud van natuursteen en exotisch hout tot een minimum beperkt blijft !

Algae

Witte muren langdurig beschermen tegen lelijke groene aanslag van algen en mossen? Dan is de ALGAE een bewezen oplossing. Naast het feit dat deze buitenmuurverf in de basis van een hoge kwaliteit is – duurzaam, ecologisch – beschikt deze ook over een algwerende formule. Simpel gezegd: uw witte muren, blijven langdurig wit. Als je toch gaat schilderen, doe het dan direct algwerend.

Steen Protectie

Steenprotectie is een watergedragen water- en vuilwerende bescherming voor natuursteen (zoals kalksteen, zand-
kalksteen, blauwe hardsteen, travertin, marmer, witsteen,leien, klinkers, cementvloeren). De uiterst kleine wasdeeltjes van de Steenprotectie vullen de porie van de steen en vormen een ademende, wateraf – stotende en vuilafwerende bescherming. Hier door kunnen algen en mossen zich niet meer vasthechten en waar er nog mosvorming ontstaat (de diepere plaatsen) kunnen deze gemakkelijk verwijderd worden.

Beton Protectie

Betonprotectie is een watergedragen water- en vuilwerende bescherming voor beton. De uiterst kleine wasdeeltjes in combinatie met zeer fijngemalen glasdeeltjes van de Betonprotectie vullen de porie van de steen en vormen een ademende, waterafstotende en vuilafwerende bescherming. Hier door kunnen algen en mossen zich niet meer vasthechten en waar er nog mosvorming ontstaat (de diepere plaatsen) kunnen deze gemakkelijk verwijderd worden. Geheel vrij van oplosmiddelen.

Deckcare

Deckcare is een watergedragen water-en vuilwerende bescherming voor onbehandeld exotisch hout, thermisch
behandeld hout zoals thermowood en accoya en onder druk geïmpregneerd hout. Ook uitstekende bescherming voor composiethout. Door toepassing van deze nieuwe ontwikkeling kunnen wij beschermen tegen water, algenvorming en luchtvervuiling zonder het originele uiterlijk te veranderen. De uiterst kleine wasdeeltjes van de Deckcare zorgen voor een indringing in de porie van het hout en vormen een ademende, waterafstotende en vuilafwerende protectie. De reiniging en het onderhoud wordt een stuk gemakkelijker. Doordat de porie van het hout gevuld is met wassen, kunnen algen en mossen zich niet meer vasthechten en waar er nog mosvorming ontstaat (de diepere plaatsen) kunnen deze gemakkelijk verwijderd worden.

Cleaner

Een Algen probleem goed aanpakken begint bij de voorbehandeling. De CLEANER is een biologisch afbreekbare Algendoder die bewezen effectief is. Geurarm. Eenvoudig te verwerken. De Cleaner is verkrijgbaar in handige 0,1Liter Spray (zelf afvullen met kraanwater) of economische 5 Liter Jerrycan (1 op 10 verdunnen met kraanwater en dan lage druk vernevelen). In tegenstelling tot veel Algendoders “stinkt” dit product vrijwel niet. Ook is er geen “blekende” werking. U maakt het oppervlak goed nat (door te vernevelen) en laat het product circa 1 dag haar werk doen. U zult geen blekende werking zien, maar kunt ervan uitgaan dat het product wel degelijk zeer effectief de Algen aanpakt. De cleaner kunt gebruiken voor het doden van algen op elk gewenste ondergrond. ( zie voor gebruik het product data sheet)

Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?