Minder warmteverlies aan de glasranden?

De traditionele afstandhouder is van glanzend aluminium. Aluminium is een goede geleider van warmte waardoor warmteverlies van binnen naar buiten aan de glasranden onvermijdelijk is. Dit warmteverlies aan de randen kan beperkt worden door de aluminium afstandhouder te vervangen door een matzwarte warm-edge spacer.

isolerende afstandhouder

De warm-edge spacer is een roestvrijstalen INOX profielrug met een isolerende polypropeenbrug. De warm-edge spacer verbetert de thermische isolatie van de raamconstructie (kozijn inclusief glas: Uw) met 0,1 tot 0,3 W/(m2.K), afhankelijk van de lengte-breedte verhouding van het kozijn en het kozijnmateriaal.

vandaglas bv | warmtescan duidt thermische lekken in gevel
 De warmtescan toont duidelijk de thermische lekken aan de glasranden. Comfort tot dichtbij het glas met de warm-edge spacer.

Esthetiek

De matzwarte kleur valt visueel esthetisch weg in de spouw en veroorzaakt geen hinderlijke weerkaatsing van zonlicht. Dit speelt vaak een rol bij drievoudige beglazing waarin gewoonlijk twee aluminium afstandshouders zijn verwerkt. 

Triple beglazing

Wordt er gekozen voor drievoudige beglazing, dan is optimale thermische isolatie vaak doorslaggevend geweest voor deze keuze.  In dat geval mag en kan de warm-edge spacer niet ontbreken: reden voor vandaglas om onze TriplePerform standaard met de matzwarte warm-edge spacer uit te voeren. Zowel energetisch als esthetisch de beste oplossing!

vandaglas bv | Triple glas hinderlijke schittering alu spacer vs warm-edge spacer
Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?