Hoe het juiste isolatieglas kiezen

Het loont de moeite alle eigenschappen van isolatieglas goed te overwegen. Nieuw isolatieglas is namelijk een investering voor wel 30 jaar!

Het juiste glas kan duurzaam het leefcomfort binnen verhogen, bijdragen  aan energiebesparing en daarmee de CO2 uitstoot beperken.

Er zijn verschillende typen dubbel en triple isolatieglas. Het verschil wordt bepaald door het merk en het type low-e coating op het glas. Elke coating biedt een unieke combinatie van ‘basis’ prestatie-niveaus op het gebied van:

  • het beperken van warmteverlies van binnen naar buiten [Ug]
  • het doorlaten van gezond en activerend natuurlijk daglicht [TL]
  • het weren van ongewenste zonnewarmte om het serre-effect te voorkomen [g als 1-g]
  • het optimaal benutten van de zonnewarmte om de binnenruimte gratis te verwarmen [g]

vandaglas - isolatieglas en warmteverlies beperkenvandaglas - isolatieglas en daglicht
vandaglas - isolatieglas en zonnewarmteweringvandaglas - isolatieglas en gratis zonnewarmte

Wordt de standaard aluminium afstandhouder vervangen door de speciale warm-edge spacer dan wordt nog eens warmteverlies aan de glasranden ter hoogte van het kozijn sterk beperkt. Meer informatie hieronder.

Omdat elke glastype zijn unieke set van prestaties heeft, raden wij aan om elke specifieke woon-/werksituatie ook te beoordelen op de omgeving en de ligging van het gebouw. De comfortbehoeften die dan duidelijk worden, helpen te bepalen welke ‘basis’ prestatie-niveau van welke glaseigenschap voor dit gebouw en de gebruiker ervan het belangrijkst is.

Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?