Voeding Duurzame hygiënische oplossingen

In een omgeving waar met voedsel gewerkt wordt kun je geen concessies doen op het gebied van hygiëne en reinigbaarheid. Naast een naadloze (HACCP) afwerking is het van cruciaal belang om de ontwikkeling en groei van microben tegen te gaan. NYLO biedt speciaal ontwikkelde, uitgebalanceerde én ijzersterke producten en systemen die een poriëndichte en dus zeer hoge oppervlaktedichtheid realiseren. Op dit dichte gladde oppervlak kunnen microben zich niet nestelen en/of ontwikkelen. Het hoog reinigbare oppervlak draagt zorg voor de rest. Daarnaast zijn alle systemen oplosmiddelvrij of op waterbasis.

Cleancoat WV

De Nylo Cleancoat WV is speciaal ontwikkeld om een maximale oppervlaktedichtheid en zeer hoge reinigbaarheid te realiseren door het toepassen van een speciale uitgebalanceerde bindmiddelensamenstelling. Hierdoor is het product uitermate geschikt voor het toepassen in ruimtes waar hygiëne en een goede decontamineerbaarheid vereist zijn zoals bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie, de zorgsector, instellingskeukens, restaurantkeukens, ziekenhuizen en voedingsmiddelen industrie zoals melk– en kaasfabrieken. Het product biedt geen voedingsbodem voor bacteriële groei en is dan ook internationaal goedgekeurd en gecertificeerd voor toepassing binnen de voedingsmiddelenindustrie.

 • Hoge oppervlaktedichtheid
 • Zeer goede decontamineerbaarheid
 • Geschikt voor HACCP omgevingen
 • Lage geurbelasting
 • Uitstekende reinigbaarheid

Topcoat PU/WV Satin

Nylo Topcoat PU/WV is een waterverdunbare 2-componenten aflak met een matte of zijdeglanzende uitstraling op basis van hoogwaardige polyurethaan. Breed inzetbaar voor zeer uiteenlopende toepassingen zoals (antslip)vloeren, Metaalconstructies maar bijvoorbeeld ook voor het afwerken van tafelbladen en (stalen)deuren, leuningen en andere zwaar belaste delen. Daarnaast ook uitermate geschikt als stoot-vaste hygiënische wand– en vloerafwerking.

 • Slijtvast
 • Niet vergelend
 • Weerbestendig
 • Voldoet aan HACCP

Nylo Finish PU/WV

Nylo Finish PU/WV | Waterblanke supersterke 2-C polyurethaan coating voor bijvoorbeeld een trendy betonlook zonder (donker)verkleuring of een molestbestendige waterblanke afwerking op een bestaande muurverf in scholen en instellingen is de Finish PU/WV de perfecte oplossing. Door de polyurethaan verrijkte samenstelling is het product hoog reinigbaar en heeft het super slijtvaste en chemicaliën bestendige eigenschappen. Het is gemakkelijk verwerkbaar en zeer breed inzetbaar op uiteenlopende ondergronden. Door de specifieke samenstelling en uitzonderlijke hoge kwaliteit worden uitstraling en beschermingsgraad tot een maximum niveau opgewaardeerd.

 • Zeer sterk

EP coat WV

Nylo EP Coat WV is een waterverdunbare epoxy coating met een vrij hoge aanvangsglans. Breed inzetbaar als sterke stootvaste hygiënische vloer, wand– en plafondafwerking in normale tot middelzwaar mechanisch en chemisch belaste ruimten. Uitermate geschikt als afwerkingen op beton of cementgebonden ondergronden, tegelwanden, stalen beplating van koelcellen en glasweefsel afwerking in HACCP of Medium-care omgevingen in de voedingsmiddelen industrie, instelling- en restaurant keukens, ziekenhuizen enz.

 • Internationaal R2 voedsel certificaat
 • Goede machine bestendigheid
 • Goede chemicaliën bestendigheid
 • Waterdamp doorlatend
 • Kan rechtstreeks over wandtegels
 • Bestand tegen desinfecteermiddelen

Covercoat Blank

Nylo Covercoat Blank, is een sterke chemicaliën bestendige blanke epoxycoating die breed ingezet kan worden op vrijwel alle Steenachtige, houten en metalen ondergronden. Uitstekend geschikt voor het toepassen in zwaar belaste industriële toepassingen. Goed toepasbaar op onregelmatige ondergronden en door het vullende karakter is het mogelijk om krimpscheurtjes, kleine gaatjes en krassen vrijwel geheel te vullen. Hierdoor wordt het mogelijk om in één laag een egale gevuld ondergrond te realiseren met een uitstekende chemische belastbaarheid.

 • Watervast en vloeistofdicht
 • Oplosmiddelvrij en praktisch reukloos
 • Goede chemicaliën bestendigheid
 • Voldoet aan HACCP eisen

Bacteria

Bio-veiligheid vereist een open blik – en vaak een microscopisch perspectief. Want wat je niet ziet, kan wel degelijk een serieus risico vormen. Dat geldt bij uitstek voor bacteriën. Van bijzonder resistente soorten, zoals de MRSA (“ziekenhuisbacterie”), tot extreem schadelijke soorten, zoals Salmonella. Op de Inducoat Bacteria krijgen deze aantoonbaar geen kans. De bacteriewerende kwaliteit elimineert de bacterien zodra deze de coating raken. Zo geven zij infectiepreventie, hygiene, schoonmaak, een extra verdedigingslijn. Inclusief certificaten: van ISO22.196:2011 tot TNO. En nog interessanter: jarenlange praktijkresultaten vooral in de voedingsmiddelenindustrie


MPS Kit 2.0

Dit is geen standaard sanitair silicoon, maar een gedegen MS Polymeer met een solide kitprestatie. MSP is een MS Polymeer afdichtingskit. De MSP is gebaseerd op een met vocht uit de lucht doorhardende MS-Polymeer, bestand tegen UV en hoge temperaturen, bevat geen siliconen, isocyanaten of oplosmiddel, is reukarm en kan zonder primer worden toegepast.  De MSP2.0 is blijvend elastisch en indien gewenst nat in nat overschilderbaar met de Bacteria . Verkrijgbaar in wit. De MSP2.0 wordt toegepast voor het afdichten van naden, overlappingen, voegen en scheuren bij minerale, kunststof en metalen objecten in omgevingen die een hoge vochtbelasting kennen: zoals badkamers en diverse ruimtes in ziekenhuizen en voedingsindustrie.

Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?