Glas en Interieur

Glas als trapleuning, als scheidingswand, deur of behang?
De toepassingen van vlakglas zijn binnenshuis talrijk. Voor een persoonlijk accent zijn er diverse technieken, zoals zeefdruk of zandstralen en bedrukte folies.
Voor alle interieurtoepassingen moet het glas altijd beantwoorden aan de geldende normen voor letselveiligheid: ProtectPerform gelaagd veiligheidsglas, en SafePerform gehard veiligheidsglas.

Glazen deuren

Glazen deuren

Licht, ruimte, veiligheid: glazen deuren geven het allemaal.
Veilige, duurzame glazen deuren die aan alle voorschriften voldoen komen in tientallen kleuren, verschillende designs en voor allerlei toepassingen. Glazen deuren dempen geluid en laten meer natuurlijk licht toe in huis of kantoor. Maak een glazen vergaderzaal of badkamer compleet, integreer een glazen deur in het ontwerp.

Glazen scheidingswanden

Een kleine ruimte was nog nooit zo groot. Een kantoorverdieping met glazen scheidingswanden oogt ruim en weids in plaats van begrensd en afgebakend. Huiskamers, badkamers, vides, serres – in talloze andere ruimtes in een bouwproject kan dat effect worden toegepast. Glazen scheidingswanden kunnen bovendien smart of met een print worden uitgevoerd.

Glazen trap

Waar licht moet stromen bieden glazen trappen uitkomst. Juist in panden waar veel buitenlicht naar binnen wordt gehaald met grote raampartijen zijn het trappen en trappenhuizen die dat licht blokkeren. Zo niet wanneer glazen trappen worden toegepast. Kantoorpanden, scholen, ziekenhuizen, musea, villa’s, voor ieder type project bestaan er veilige, esthetische en duurzame glazen trappen – verwerk vrij doorzicht en onbeperkte lichtstroming in uw ontwerp. 

Glazen schuifdeuren

Waar ruimte beperkt is of openslaande (glazen) deuren een gevaar vormen zijn stijlvolle schuifdeuren een veilige uitkomst. Maar ook als design-element zijn glazen schuifdeuren het overwegen waard. Ze geven bijvoorbeeld een stijlvolle klasse aan kantoorverdiepingen met glazen wanden.

Glazen balustrades

Glazen balustrades zien we vaak buiten, als balkon- of terrasafscheiding, maar ook binnen zijn allerlei toepassingen te realiseren. Een trappenhuis kan voorzien worden van glazen leuningen, een vide of overloop kan afgeschermd met een glazen balustrade, zo ook open galerijen in een winkelcentrum, gemeentehuis of hoofdkantoor. Licht, ruimte en doorzicht in optima forma.

Glazen douchewanden

Glazen douchewanden in de badkamer zijn een uitkomst. Ze zijn makkelijk schoon te houden, vormen de perfecte vocht afscheiding (anders dan bijvoorbeeld een douchegordijn) en geven ruimte en stijl mee aan de badkamer. Altijd uitgevoerd in veiligheidsglas zijn ze toepasbaar in vele vormen.

Glazen wandbekleding

Je ziet het wel in metrostations of winkelcentra: gelakt veiligheidsglas in allerlei kleuren, met prints, helemaal dicht of deels transparant, aangebracht tegen de wand. Maar ook in kantoor of keuken kan een makkelijk afneembare, stijlvol en naar eigen inzicht vormgegeven glazen wand een uitkomst zijn. De glasexperts van Dovam verf en glas kennen alle mogelijkheden en denken graag met u mee over ontwerp en uitvoering voor uw specifieke toepassing van de glazen wand.

Glazen kastdeuren

Afhankelijk van hoe u de deur uit laat voeren, geheel, deels of niet transparant, draagt een glazen kastdeur bij aan de ruimtebeleving in een slaapkamer, kantoor of badkamer. Kastdeuren die deels of helemaal niet transparant zijn kunnen uitgevoerd worden in allerlei designs. De glazen kastdeur vormt een elegante aanvulling op een ruimte en wordt, in plaats van een functionele afsluiting van iets, een object waar we graag naar kijken.

Glazen schuifloketten

Waar een loket te vinden is om mensen te verwelkomen of te woord te staan worden openheid en licht ineens onderdeel van het “visitekaartje”. Dit is wat mensen van uw organisatie zien, waar ze als eerste contact maken. Met glazen schuifloketten bepaalt u de sfeer van dat eerste contact. Ze komen vaak met smalle profielen en een zo groot mogelijk glasoppervlak, zijn elegant, makkelijk te bedienen en, waar nodig, kunnen ze kogelvrij en/of brandwerend worden aangeleverd. 

LED spiegels voor de badkamer

Goed gekozen spiegels gaven altijd al een ruimtelijk effect aan badkamers. Nu met de spiegels waarin LED verlichting is geïntegreerd is dat effect nog sterker. Spiegels zelf krijgen een meer stijlvolle en moderne uitstraling van zorgvuldig aan het zicht onttrokken verlichting. Het licht straalt van achter de spiegel, kan gedempt of voluit de hele badkamer verlichten..

Glazen liftkokers

De tijd dat een lift een blokkade van ruimte en licht vormde ligt al lang achter onze. Glazen liften kunnen geheel op maat worden uitgevoerd, waardoor ze naadloos in een interieurdesign passen. Of het nu gaat om een kantoorpand, winkelcentrum of woonhuis, glazen liften kunnen overal zorgen voor meer licht, meer ruimte beleving, vrij uitzicht en stijl. Vanzelfsprekend allemaal veiliger dan veilig geconstrueerd.

Glazen tochtsluis

Een krap halletje of een glazen tochtsluis achter de voordeur?

Uw interieur mag gezien worden, omdat u in een monumentaal pand woont of werkt, of omdat u het nieuwbouw pand in een prachtige stijl hebt laten ontwerpen en uitvoeren. Maar om tocht tegen te gaan komt iedereen binnen in een halletje met kapstok. Herontwerp die entree met een glazen tochtsluis en iedereen die binnenkomt kan direct genieten van de volle pracht van het interieur terwijl de gure wind nog steeds buiten blijft.

Glazen trapleuning

U laat een trappenhuis uitvoeren met glazen traptreden en een glazen balustrade? Dan kan de leuning ook nog van glas zijn. Glazen trapleuningen zijn volledig veilig, laten licht door en bakenen een mooie open lichte ruimte niet af met strakke dichte lijnen (zoals hout of metaal zouden doen). Afhankelijk van de sfeer die u wilt neerzetten kunnen glazen trapleuningen een uitkomst bieden.

Glazen vloer

Beloopbaar glas biedt talloze design mogelijkheden: een glazen galerij die doorzicht geeft op alle verdiepingen? Bij binnenkomst van een oud pand direct zicht op de historische kelder? Meer natuurlijk licht in de bewaakte fietskelder? Ruimtelijke verbinding tussen afdelingen op verschillende verdiepingen? Wie glazen vloeren meeneemt in het ontwerp voor een bouwproject krijgt er een heel scala aan mogelijkheden bij voor het scheppen van ruimte en sfeer. Vraag de glasexperts van Dovam verf en glas naar alle mogelijkheden.

Glazen vitrines

Veilig, mooi belicht en prominent uitstallen? Pas als ze van glas zijn doen vitrines waar ze echt voor bedoeld zijn: wat u ook maar ten toon te stellen hebt optimaal in beeld brengen. Een houten la met glasplaat kan al stijlvol zijn, maar een volledig uit glas opgetrokken vitrine geeft nog veel meer mogelijkheden qua gebruik van licht en ruimte om de objecten of uw waren in het oog te laten springen. Vanzelfsprekend kan dat allemaal letselveilig en inbraakproof worden uitgevoerd.

Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?