Dubbel of Triple beglazing

Hoogrendementsglas (HR) bestaat uit 2 of 3 glasplaten. De ruimte daartussen, de spouw, is gevuld met droge lucht of een edelgas als Argon of Krypton. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht. Een onzichtbare low-e coating aangebracht op het glaspaneel weerkaatst de warmte terug de binnenruimte in.

vandaglas bv | positie low-e coating dubbelglas vandaglas bv | positie sun coating dubbelglas vandaglas bv | positie low-e of sun coatings triple glas
HR++ dubbelglas heeft een low-e coating aan de spouwzijde van de binnenruit [#3] een low-e coating met ook een zonwerende eigenschap, bevindt zich op de spouwzijde van de buitenruit [#2] HR+++  tripleglas heeft standaard op #5 een low-e coating en nog een extra low-e coating aan de spouwzijde van de buitenruit [#2]. Deze kan ook vervangen worden door een zonwerende coating [#2].

Door het extra glaspaneel, de tweede spouw en en de tweede low-e coating houdt tripleglas ca. 40% meer warmte binnen dan dubbelglas. Bij renovaties zal ook een nieuw kozijn nodig zijn indien gekozen wordt voor het dikkere tripleglas.

Wordt de standaard aluminium afstandshouder vervangen door de speciale warm-edge spacer dan wordt nog eens warmteverlies aan de glasranden ter hoogte van het kozijn sterk beperkt.

Chat openen
Hallo,

Kunnen we je ergens mee helpen?